[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Dreptul de libera practica a cadrelor didactice » Liberalizarea profesie de cadru didactic » Dreptul de libera practica a cadrelor didactice din Romania (Crearea Colegiului Cadrelor Didactice din Romania)
Dreptul de libera practica a cadrelor didactice din Romania
Sunteti de acord cu liberalizarea meserieiei de profesor ?
1.DA[ 1 ][100.00%]
2.NU[ 0 ][0.00%]
3.NU STIU[ 0 ][0.00%]
Totalul răspunsurilor : 1
mishu_slatculescuData: Marţi, 03-Iun-2014, 16.25.30 | Mesaj # 1
Soldat
Grup: Administratori
Mesaje: 2
Reputaţie: 0
Status: Offline
Ce aduce nou aceasta organizare: TOTUL dar, treptat.
Avantaje:
1. Trecerea dintr-un sistem consumator de bani, într-un sistem care siproduce bani şi poate să producă mai mult decât primeşte; Da posibilitatea reala de a se infiinta scoli particulare si scoli mixte (publiuc/privat).

2. Nu este un sistem perfect, dar lansează învăţământul pe axaperfectibilităţii continuu;

3. Un sistem care împinge la creştere economică şi dezvoltare socială prin profesionalizarea meseriilor.
4. Creste statutul profesional al cadrului didactic – ajungand la statutul real, acela de profesia bazala si cristalizatoare pentru toate profesiile.
5. Se pot stabilii relatiile practice intre toate mecanismele de atestare profesionala, asigurand fluiditatea legislativa majora - a legilor organice (Codul muncii, Legea invatamantului, Legea Sanatatii, Legea Psihologilor, Legea Colegiului Medicilor, Notarilor, Avocatilor etc)
6. Da posibilitatea reala de autodezvoltare pentru toate cadrele didactice.
7. Da posibilitatea cadrelor didactice de evolutie financiara spre odezvoltare reala proportionala cu serviciile educationale pe care le ofera si
calitatea acestora;

8. Creste implicarea profesionala in actul de dezvoltare a acestei profesii. Colegiul Cadrelor Didactice din Romania face posibila folosirea intregii resurse umane a sistemului de invatamant pentru progresul profesiei de cadru didactic cu drept de libera practica.
9. Responsabilizeaza cadrul didactic pentru serviciile educationale prestate dar si pe beneficiarii serviiciilor acestuia.
10. Face posibila cresterea profesionala a cadrului didactic.
11. Cadrul didactic este reprezentat in fata organismelor guvernamentale si politice nu doar privind drepturile si obligatiile acestuia ci si din punct de vedere metodologic asigurand o protectie completa a statutului de cadru didactic cu drept de libera practica.
12. Organismele sindicale isi pot treansfera infrastructura in infrastructura Colegiului asigurand prin aceasta expertiza si experienta capatata si foarte necesara acestui organism profesional.

Vă rog să citiţi întregul material, apoi, să-l recitiţi şi să-l recitiţi aşa pânână când îl veţi simţii, aşa cum îl simt şi eu, căci împreună, uniţi, vom intra în rezonanţă şi vom  emana în aer o forţă care va zdruncina politicul iar atunci viitorul devine astăzi. Fie ca Dumnezeu să ne dea înţelepciunea şi puterea de a face viitorul astăzi.

Material elaborate de:
Profesor, psiholog scolar  specialist,
Mişu SLĂTCULESCU
Ataşamente: Material_inform.pdf(111.9 Kb) · Proiect_de_lege.pdf(67.9 Kb)
 
Forum » Dreptul de libera practica a cadrelor didactice » Liberalizarea profesie de cadru didactic » Dreptul de libera practica a cadrelor didactice din Romania (Crearea Colegiului Cadrelor Didactice din Romania)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: